[Bug 15987] ActiveSync 4.5 don't synchronize devices

wine-bugs at winehq.org wine-bugs at winehq.org
Tue Nov 11 08:20:11 CST 2008


--- Comment #7 from Anastasius Focht <focht at gmx.net>  2008-11-11 08:20:10 ---

--- snip ---
Yes, I use synce and working perfectly, but wine with Activesync not working.
--- snip ---

Does a serial device get created? /dev/ttyUSB0?
Attach the relevant snippets of 'dmesg' which contains the usb driver/device
information for that HERM200 device after you plugged it in. 

--- snip --
The command $ ln -s /dev/ttyUSB0 ~/.wine/dosdevices/com1 doesn't help.
--- snip --

How did you verify?
Use that wcescomm.exe tool to check for connectivity.
Make sure it also scans all serial COMx devices.

In your wine windows temp directory ($WINEPREFIX/drive_c/windows/temp/) there
should be some logfiles, called wces*.log
You might want to attach these logs.

--- snip ---
I believe that this bug might be related to the bug 15986 since in the
installation of ActiveSync some fixme as stub as well not updated drivers, in
special newdev:UpdateDriverForPlugAndPlayDevicesA
--- snip ---

Again: serial-over-USB host kernel driver for Windows CE/Mobile devices won't
You need native Linux host driver support which creates the virtual serial port
for you.


Configure bugmail: http://bugs.winehq.org/userprefs.cgi?tab=email
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
------- You are receiving this mail because: -------
You are watching all bug changes.

More information about the wine-bugs mailing list