[Bug 18016] New: Sub Culture: Software rendered version crashes right away

wine-bugs at winehq.org wine-bugs at winehq.org
Sun Apr 12 10:47:52 CDT 2009


           Summary: Sub Culture: Software rendered version crashes right
           Product: Wine
           Version: 1.1.18
          Platform: PC
        OS/Version: Linux
            Status: UNCONFIRMED
          Severity: normal
          Priority: P2
         Component: -unknown
        AssignedTo: wine-bugs at winehq.org
        ReportedBy: winehqbugs at bugmenot.com

My installed wine version is
on Debian Testing ("Squeeze"). My sound system is OSS 4.1 (b 1052/200903241228)

1. I moved my ~/.wine2 to a backup location and started winecfg. Set the sound
system to OSS and did not touch anything else.

2. I installed the game Sub Culture:
from an ISO mounted to ~/tmpmnt/

3. I added ~/tmpmnt/ as drive D: to Wine since Sub Culture has a CD check and
also CD music (which as I found out later, won't work anyways).

4. I launch "wine sc.exe" (the software rendered version of the game), it
crashes right away. See attachments.

I played around with the virtual desktop settings in Wine as well as with
different Windows versions but always got the same error.

It worked "more" when using 1.0.1 (wine-1.0.1-174-gc4039bd) earlier, the game
started, I could use the menu (sound was working there) but once I started a
game it crashed with a sound-related error ("../../../dlls/dsound/mixer.c:336:
DSOUND_MixToTemporary: Assertion `writepos + len <= dsb->buflen' failed.").
I could play when I disabled sound in winecfg though.
I updated to 1.1.18 to get around this problem.

A full regression test is beyond my capatibilities but I could offer sharing a
copy of the game. I do actually own two CDs of it so I guess "lending" an iso
for testing it would be ok. If it is not just ignore this paragraph.

The other versions (D3D, 3dfx using a GlideWrapper) have their own problems
(D3D needs the desktop to be at 640x480x16bit or it crashes on Windows already,
3dfx worked fine for me earlier with http://www.zeckensack.de/glide/ but now it
does not anymore for an unknown reason), but that's another bug if I find the

Configure bugmail: http://bugs.winehq.org/userprefs.cgi?tab=email
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
------- You are receiving this mail because: -------
You are watching all bug changes.

More information about the wine-bugs mailing list