[Bug 10184] Wine unable to use Mac OS X OpenGL

wine-bugs at winehq.org wine-bugs at winehq.org
Sun May 10 17:55:15 CDT 2009


Calvin Loncaric <marvinx03 at gmail.com> changed:

           What    |Removed                     |Added
                 CC|                            |marvinx03 at gmail.com

--- Comment #47 from Calvin Loncaric <marvinx03 at gmail.com>  2009-05-10 17:55:15 ---
(In reply to comment #46)
> Hi, I am surprised to see this bug closed.
> I do have OS X 10.5.6 with xquartz 2.1.5 and I definitely get the X11 error
> message when trying to launch an OpenGL windows application:
> ...
> Apple says this is fixed, but I guess they are not to be trusted on that one ?

While I am by no means an expert, what little I know of this issue suggests
that this is an XQuartz problem, not a Wine problem. There is a new version of
XQuartz (2.3.3) that looks like it might have better support, but it won't be
installable until Apple releases the update to OS X 10.5.7:

I'm running on 10.5.6 and XQuartz 2.3.3 release candidate 5
(http://static.macosforge.org/xquartz/downloads/X11-2.3.3_rc5.dmg) but I'm not
seeing any improvement, though. In fact, the XQuartz issue tracker still lists
this as an existing problem:

So it looks like us Apple users will still be living without OpenGL for a
while. :(

Configure bugmail: http://bugs.winehq.org/userprefs.cgi?tab=email
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
------- You are receiving this mail because: -------
You are watching all bug changes.

More information about the wine-bugs mailing list