[Bug 22168] New: autowikibrowser does not start with mono from z:

wine-bugs at winehq.org wine-bugs at winehq.org
Fri Mar 26 11:19:01 CDT 2010


           Summary: autowikibrowser does not start with mono from z:
           Product: Wine
           Version: 1.1.41
          Platform: x86
               URL: http://sourceforge.net/projects/autowikibrowser/
        OS/Version: Linux
            Status: NEW
          Keywords: dotnet, download
          Severity: minor
          Priority: P2
         Component: -unknown
        AssignedTo: wine-bugs at winehq.org
        ReportedBy: madewokherd at gmail.com

Created an attachment (id=27050)
 --> (http://bugs.winehq.org/attachment.cgi?id=27050)

After installing gdiplus (to work around bug 21798) and mono26 and extracting
AutoWikiBrowser5010.zip to a directory outside of c:, autowikibrowser fails
with an exception (attached) on startup.

A +module log shows that it is trying to load libgtk-x11-2.0.so.0.dll, which
doesn't exist.

I think we have at least two problems here:
* Mingw is finding my Linux gtk libraries and trying to use them.
* Mono on Windows normally does not use gtk at all, but it does in z: in wine.

Apparently, mono has decided I'm running GNOME because I have environment

Unsetting these variables or moving the program into C: gets it to a later
exception, after the splash screen has started.

Maybe these should be "special" variables?

Configure bugmail: http://bugs.winehq.org/userprefs.cgi?tab=email
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
------- You are receiving this mail because: -------
You are watching all bug changes.

More information about the wine-bugs mailing list