[Bug 29245] WinUAE graphics trashed/corrupted

wine-bugs at winehq.org wine-bugs at winehq.org
Wed Dec 7 07:51:00 CST 2011


--- Comment #7 from Mark K <markk at clara.co.uk> 2011-12-07 07:51:00 CST ---
I did some more testing. Wine 1.3.34 with clean wineprefix. Nvidia Geforce Go
7300 graphics chip. I tested with Lubuntu 11.10 64-bit, with several Nvidia
driver versions.

  Nouveau: Seems to work okay
  Nvidia 96.43.20 (nvidia-96): Seems to work okay
  Nvidia 173.14.30 (nvidia-173): Crash on starting emulation with Null filter
(which is the default). No problem when filter is set to none before starting
  Nvidia 280.13 (nvidia-current): Problem present, same as with Nvidia 285
  Nvidia 285.05.09 (nvidia-current-updates): Problem present as described above

So it looks like this could be an Nvidia driver bug. (Unless later drivers
support some feature not present in earlier versions, and there's a bug in the
part of Wine which uses that feature???)

Can anyone else reproduce the problem I'm seeing with Nvidia driver 280 or

The crash with driver version 173 did not cause the X server to crash/hang; the
program just prints some console output and exits. WinUAE opens its Properties
window, the crash happens when you click Start with the Null filter (which is
the default). Relevant part of the console output:

*** glibc detected *** C:\Program Files\WinUAE\winuae.exe: corrupted
double-linked list: 0xf598f140 ***
======= Backtrace: =========
======= Memory map: ========
... [rest omitted] ...

Configure bugmail: http://bugs.winehq.org/userprefs.cgi?tab=email
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
------- You are receiving this mail because: -------
You are watching all bug changes.

More information about the wine-bugs mailing list