[Bug 26459] Dragon Age: Origins doesn't recognize dvd?

wine-bugs at winehq.org wine-bugs at winehq.org
Tue Jul 12 02:04:09 CDT 2011


Cùran <debian at carbon-project.org> changed:

           What    |Removed                     |Added
                 CC|                            |debian at carbon-project.org

--- Comment #1 from Cùran <debian at carbon-project.org> 2011-07-12 02:04:08 CDT ---
First of all: all my test/attempts were done with "Dragon Age: Origins Ultimate
Edition", which includes most/all DLC, the expansion pack and automatically
patches the game to 1.04 on a successful installation.

(In reply to comment #0)
> Installing Dragon Age goes ok (I do winetricks vcrun2005 physx first),

AFAICT the winetricks stuff isn't required, at least not for the UE, as it
installs both of the above named packages by itself (I wasn't asked whether I
want to or not). What was required however, was to read the two DVDs in as ISOs
and install from them, because if I tried to install directly from the DVDs,
the setup failed at the "insert disc 2" step (there is a small message box
asking you to insert the second disc and you can either click "retry" or
"cancel", after inserting/mounting disc two and clicking "retry" nothing would
happen except, that the message box appeared again, in one odd case the disc
was actually ejected from the drive).
@Dan Kegel: just FYI: winetricks games dragonage_ue didn't work either, with
the DVDs

> but running the game fails with "Failed to authenticate the disk. Please
> insert the correct disk and try again."

This bug is still there with Wine 1.3.24 for DA: O 1.04 as installed by the UE
installer. And it doesn't matter whether I have run "wineticks physx vcrun2005
d3dx9" or not.

> Oddly, IIRC, installing from an .iso image works around this.

Either you didn't remember this correctly or this isn't true for me with the UE
(as you can see from the beginning of this post).

I'm not sure what kind of debugging channels or tests would be most helpful in
getting to the core of this, thus I created a +all log ([0]). If I don't add
any debugging channels I get six lines of output ([1]) and the message box [2]
telling me, the disc couldn't be verified (if I try to start with the ISO
mounted, it get a different message box, telling me, that the disc couldn't be


Configure bugmail: http://bugs.winehq.org/userprefs.cgi?tab=email
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
------- You are receiving this mail because: -------
You are watching all bug changes.

More information about the wine-bugs mailing list