World of Warcraft

Raphael fenix at
Mon Jun 20 02:32:27 CDT 2005


On Friday 17 June 2005 16:12, Mike Hearn wrote:
> On Thu, 16 Jun 2005 09:44:34 +0200, Raphael wrote:
> > Well cedega seems to have the same problem (google) and they fixed it
> > using specific memory layout for WoW (mmap begins at 0x10000000) Seems
> > more a WoW bug than wine/cedega bug :)
> Yes, it's a WoW bug, some Windows users are affected too. Unfortunately it
> seems very few Windows users hit the problem but all Linux/Wine users see
> it.

Yes seems a strange WoW optimization :)

> > I don't want to do ugly hack to ovveride memory layout so if any wine
> > memory layout expert can look why it happened (Alexandre ?)
> There's something else going on here, the Cedega fix doesn't seem to work
> for everybody.
> Well, I don't think Alexandre has a WoW account or copy and there isn't
> enough information here to see what's going on. It's odd that seems VM
> layout related though. 

as me, i haven't a WoW account 
but seems that WoW do some checks using presumption on VM layout (and wine VM 
layout is really different)

> The issue looks like it's in OpenGL though, their 
> "1.5 patch hotfix" is a replacement of the opengl32 DLL.

1.5.O WoW patch used to work (with my openGL patces to get 1.4.1 working)
we are speaking about 1.5.1 problem

> thanks -mike

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: not available
Url :

More information about the wine-devel mailing list