[Wine] Having long term, critical issues with WoW

dering wineforum-user at winehq.org
Mon Nov 24 22:05:42 CST 2008


I've been having some problems with WoW for the past month that have just gotten worse and worse.

My Stats:
I'm running Ubuntu 8.10, 2.6.27-7 generic for a kernel
The CPU is a P4 3.0 ghz, sporting 2 GB of RAM
I'm running with a 512 MB GeForce 7600 GS, AGP 8X, w driver 173.14.12
My wine is 1.1.9, as of the time of this writing

My Symptoms:

Ok problems started shortly after upgrading to 8.10.  At first I'd occasionally get the dreaded "Error 132" crash from WoW.  I did not think much of it at first.  A few days pass, and a few updates, including wine, and the problem becomes MUCH more frequent.  The 3.0 patch hits and not as if on cue, I would error 132 crash almost always 15 minutes after logging in.  It got so bad, that I simply would no longer see a login screen after getting past the launcher, and just immediately 132 crash.

At this point I had had enough.  So I started researching causes of the 132 crash.  Following some advice, I decided to reinstall WoW.  I wiped it out of the .wine folder, grabbed my DVD's and started installing.  The install crashed on a 132 error also.  It repeatedly crashes in the same place.  There's nothing in the terminal output from running this except a "fixme", wondering where the "FrizQuadratta" font is.

So I need some help figuring this one out, because I really don't want to have to rerig a boot option for a windows install to run WoW.  Please lemme know what info I can put together to help you diagnose this.  I'm tech savvy, but an admitted Linux newb, so please make your diagnostic question easy to follow, so I can give you the best information possible.

Thanks a lot, in advance to all who'll lend a hand!

More information about the wine-users mailing list