[Wine] Running Foxpro Applications from a network share

KalChung wineforum-user at winehq.org
Tue Apr 7 07:40:11 CDT 2009

Hi all!  I'm at wits end on this one, so I thought I'd take a shot and post it here in hopes that someone has come across a solution to this problem of mine.

Here are my system infos:
My laptop (Ubuntu Ibex, wine 1.1.18) lets call this laptop
Target PC (Ubuntu Hardy, wine 1.1.18) lets call this PC
Server (Ubuntu Gutsy) lets call this server

Most of our machines are still using XP, but I'm trying to move to linux.  One of our requirements is that all our Foxpro programs should work after the migration.  So far, we've centralised all our data on the server regardless of whether the end-users are using XP or linux.  

The foxpro programs work well under this scheme for the XP users, however, when running under wine some foxpro programs work, while others don't.

One in particular works if I copy the entire application from the server on the PC then run it under wine, however, when I try to run the exact same application off the server, the foxpro window pops out, but instead of being able to load the files, it displays an error 'application.exe cannot be found'.

- I've try using plain old SMB to run the file.
- Mounting the network folder using CIFS.
- Setting the registry entry of wine for ShowDirSymlinks to TRUE

However, I'm getting the same results across the board.  I get the same errors when trying it from my laptop.

Any help would be much appreciated, Thanks!

By the way, in case anyone thought of it, the foxpro application is from local vendor, who refuses support the application under linux.  So no chance to get support from that side, and likewise I don't have access to the source code so I have no idea what its doing that would have caused the error.  All I have is the info I've posted above.

More information about the wine-users mailing list