[Wine] Font issue in Half-Life 2 via Wine 1.3.0

Scott Ritchie scott at open-vote.org
Mon Aug 9 06:10:05 CDT 2010

On 08/04/2010 08:14 PM, James McKenzie wrote:
> r2rX wrote:
>> I am already on the latest Catalyst drivers (10.7). This issue started
>> transitioning from Wine 1.2 to 1.3.
>> I've installed the entire suite of the Half-Life 2 series (2, Ep1, Ep2
>> and Lost Coast).
>> After some testing, when I start any of them for the first time, the
>> fonts are fine. The moment I change a single graphic option
>> (regardless of which one it is; whether it's model detail, texture
>> detail, resolution etc) the fonts mess up.
>> But when running the game, sometimes the in-game subtitle fonts are
>> absolutely fine...then they aren't. Same with the menu
>> text/fonts....one time it's fine, then at another point it isn't.
>> It's really strange.
>> I'll take a look and see if I should post this bug.
> Can you run a regression test for this?  There were approximately 700
> commits between the release of Wine 1.2 and Wine 1.3.0.
> Unfortunately, I cannot get my hands on HalfLife2 or any of the addons
> for testing purposes (I'm really not interested in playing the game,
> just fixing this problem.)
> James McKenzie

Steam has a "gift" feature if you'd like to post your steam account
email address and hope for the best.  When Orange Box was released, many
people gave away their original copies of Half Life 2 and Episode 1 (and
I think they may still be able to).

Scott Ritchie

More information about the wine-users mailing list