[Wine] Rhapsody Crashes on startup for Mac OS X 15

SethGunnells wineforum-user at winehq.org
Fri Feb 26 20:35:19 CST 2010

I installed Rhapsody today using the most recent version of Wine which I acquired using Macports.  I downloaded the Rhapsody installer and ran it.  It worked fine.  I have also heard that it requires Internet Explorer and Windows Media Player to work so I installed IE 6 and WMP 10, both using Winetricks.  But Rhapsody still crashes on startup.  I also version 2.4.0 of X11.  Here are the errors I get when Rhapsody crashes:

err:ole:apartment_getclassobject DllGetClassObject returned error 0x80040111
err:ole:CoGetClassObject no class object {50d5107a-d278-4871-8989-f4ceaaf59cfc} could be created for context 0x401
fixme:wininet:CommitUrlCacheEntryInternal entry already in cache - don't know what to do!
Assertion failed: (ptr && ptr != OBJ_OTHER_PROCESS), function release_user_handle_ptr, file win.c, line 146.
err:dbghelp:pe_load_dbg_file Couldn't find .DBG file "dll\\comctl32.dbg" ("\xb9\xf5\x83{")
err:dbghelp:pe_load_dbg_file Couldn't find .DBG file "oleaut32.dbg" ("\xb9\xf5\x83{")
err:ntdll:RtlpWaitForCriticalSection section 0x4069a6f4 "user_main.c: user_section" wait timed out in thread 004a, blocked by 000d, retrying (60 sec)
wine: Assertion failed at address 0x0007:0x96d20e42 (thread 000d), starting debugger...
X connection to /tmp/launch-djtM7Q/:0 broken (explicit kill or server shutdown).
X connection to /tmp/launch-djtM7Q/:0 broken (explicit kill or server shutdown).
X connection to /tmp/launch-djtM7Q/:0 broken (explicit kill or server shutdown).
205-226:~ sethgunnells$ Process of pid=0047 has terminated
No process loaded, cannot execute 'echo Modules:'
Cannot get info on module while no process is loaded
No process loaded, cannot execute 'echo Threads:'
process  tid      prio (all id:s are in hex)
0000000e services.exe
	00000014    0
	00000010    0
	0000000f    0
00000011 winedevice.exe
	00000018    0
	00000017    0
	00000013    0
	00000012    0
0000003c rpcss.exe
	0000003f    0
	0000003e    0
	0000003d    0
You must be attached to a process to run this command.
No process loaded, cannot execute 'detach'

Any ideas??

More information about the wine-users mailing list