[Wine] Terrible FPS on Lord of the Rings Online (LOTRO)

Xruptor wineforum-user at winehq.org
Tue Oct 4 21:10:59 CDT 2011

Hey all I've been trying to get some good FPS on this game and I can't seem to get it work decently at all.  According to the AppDB for LOTRO a lot of people seem to be able to push out 80-150fps on this game.  I don't know how as I've scoured the internet and have tried every possible registry tweak you can imagine.  I even tried niceing the process to see if it would make a difference.  I'm not sure what else to do and I was hoping I can get some more advice.  I don't have a terrible computer so I should be getting at least 60+ fps.  What I'm getting is 20-30fps sometimes even less like 12-20fps.  It really depends on what's going on.  Now if I set the game to the ABSOLUTE lowest possible setting, that is turn off everything and set the textures to low it runs at 60+ fps.  However, the game looks terrible!  Reminds me of a Playstation 1 game.

Anyways I was hoping I can get help with this issue.  I don't ever remember it being this bad.  I used to be able to play it fine.  This only has happened recently so I'm assuming either some Wine updates or a Nvidia driver update that has caused this.  I used to have decent FPS.  The game used to fly on my computer.  Now it's barely playable in crowded locations.  I end up dual booting just to play.

Please any help or advice would be great!

http://xruptor.tripod.com  here is a link to my specs :)

More information about the wine-users mailing list