BadMatch recurring errors

Marcus Meissner marcus at
Wed Oct 5 01:00:05 CDT 2005

On Wed, Oct 05, 2005 at 03:17:02AM +0200, Jonathan Ernst wrote:
> A lot of people are complaining about BadMatch on #winehq and in a lot
> of bug reports (old or new). Does someone know what they are about ? It
> would be nice to have this class of bugs fixed before 0.9 is out.
> shows 19 bugs that have things like:
> X Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
>   Major opcode of failed request:  73 (X_GetImage)
>   Serial number of failed request:  56463
>   Current serial number in output stream:  56463
> (The numbers change depending on the bug/application)
> (03:10:15) jernst: I see a lot of "X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter attributes)" (I have this error sometimes) in bug reports. Does someone know why ?
> (03:11:22) cmorgan: yeah, people report X Error of failed request daily
> on #winehq
> (03:12:08) jernst: you know where it comes from ? Does it come from
> xorg ?
> (03:12:16) cmorgan: i've no idea where it comes from
> (03:12:22) cmorgan: i hope we can stop it though
> (03:12:33) cmorgan: it seems like a bad thing
> (03:12:47) ivanleo: jernst:yeah well age of empires has always had that
> problem
> (03:13:04) jernst: cmorgan: yep, it appears in many programs. Maybe it's
> worth posting to wine-devel ?
> (03:13:11) cmorgan: jernst: probably

I have seen one occurence in a program (SubtitleWorkshop) compressed by UPX
(an exepacker).

It goes away when running with +relay debugging, so I suspect some stack brokeness.

Ciao, Marcus

More information about the wine-devel mailing list